Jan Zwiers overhandigt sleutel De Spinde

De Spinde overgedragen aan bouwbedrijf Scholten in Dalen

Het voormalige gemeentehuis De Spinde in Dalen is maandag 4 januari jl. door de gemeente Coevorden overgedragen aan bouwbedrijf Scholten uit Dalen. Een deel van het gebouw blijft in gebruik als verenigingsgebouw. In februari kunnen 22 verenigingen hier hun intrek nemen. Het andere deel van het voormalige gemeentehuis wordt gesloopt en maakt plaats voor 33 appartementen.

Wethouder Jan Zwiers (BBC2014) overhandigde symbolisch een sleutel aan Johan Scholten van het gelijknamige bouwbedrijf. De onderhandelingen over de verkoop en de overdracht van het gebouw zijn op een goede manier verlopen, aldus de wethouder. “Wij zijn heel blij met de nieuwe bestemming. Heel belangrijk is dat dit gedragen wordt door de Daler samenleving, want die is sterker dan wat wij als gemeente kunnen opbrengen. Veel waardering heb ik voor ondernemer Johan Scholten, die zijn nek heeft uitgestoken om dit te kunnen realiseren.”

Caspershof

Scholten is inmiddels met de werkzaamheden gestart. Na de oplevering van het nieuwe verenigingsgebouw, dat de naam De Spinde houdt, begint de bouw van de 33 appartementen. Dat complex wordt ‘Caspershof’ genoemd, naar de familie Caspers die jarenlang in Dalen woonde. De familie bewoonde onder meer de boerderij die achter het perceel van De Spinde staat en straks weer zichtbaar is vanaf de Hoofdstraat.

Stichting De Spinde

Het nieuwe verenigingsgebouw wordt geëxploiteerd door de stichting De Spinde. Voorzitter Jos Wortelboer vertelde dat in de afgelopen maanden intensief contact is geweest met de 22 verenigingen die gebruik maken van het gebouw. “Er is een besef ontstaan dat we het samen moeten gaan maken. “Mede dankzij subsidies van onder meer de gemeente Coevorden en de provincie Drenthe kan De Spinde als verenigingsgebouw in gebruik genomen worden. Veel waardering heb ik voor ondernemer Johan Scholten, die zijn nek heeft uitgestoken om dit te kunnen realiseren.”

(Foto gemeente Coevorden: Wethouder Jan Zwiers (BBC2014) overhandigt symbolisch een sleutel aan Johan Scholten van het gelijknamige bouwbedrijf.)
Gedeeld

Plaats een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *