windmolens in Coevorden

‘Zonder platform waren er meer windmolens in Coevorden gekomen’

COEVORDEN – Politiek Coevorden lijkt over twee weken in te gaan stemmen met de bouw van zeven extra windmolens. Dat bleek tijdens de raadscommissie, waarin de eindverslagen werden besproken van de twee platformen.

Op aandringen van de gemeente hebben bewoners en initiatiefnemers het afgelopen jaar binnen die platformen met elkaar overlegd en onderhandeld. Daar is uitgekomen dat er in het gehucht Weijerswold vier windmolens komen en op het zuidelijk deel van het Europark nog drie.

Dubbel gevoel
Voorzitter Johan Stoffels van het platform in Weijerswold heeft een dubbel gevoel over de gang van zaken. “Als bewoner van Weijerswold ben ik tegen de windmolens. Maar als voorzitter van het platform stem ik er wel mee in. Want als we als platform niet hadden meegepraat, dan hadden we acht windmolens gekregen en waren we veel slechter af geweest.”

Kritiek was er ook van insprekers, die erop wezen dat de platformen niet namens alle bewoners spreken en dat de afspraken geen officiële status hebben. “Maar je doet het nooit voor iedereen goed”, constateerde CDA-raadslid Gertjan Zuur.

Duitse molens
Er is nog altijd onduidelijkheid over de plannen aan Duitse zijde. Daar staan nu al windmolens, maar er is sprake van vervanging door hogere exemplaren, tot 240 meter.

Arjen Boesveld van Raedthuys riep de raadsleden op om haast te maken, zodat de Nederlandse molens er staan voordat de Duitsers hun molens vervangen. De fracties waren daar niet gevoelig voor en willen eerst meer overleg en juridisch onderzoek.

Bron: RTV Drenthe, foto: archief Drenthe
Gedeeld

Plaats een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *