Leader subsidie: burgerkracht in Drenthe

Subsidieprogramma Leader houdt vier bijeenkomsten

Het platteland laten bruisen, scoren met energie uit de regio en samen werken aan vernieuwende ideeën. Dat is kort gezegd ‘LEADER’, een Europees subsidieprogramma om het landelijk gebied vitaal te houden.

De komende jaren (2016 – 2022) gaat de regio Zuidoost-Drenthe aan de slag met een nieuwe LEADER-strategie. De strategie is toegespitst op de plattelandsgebieden van de gemeenten Coevorden, Emmen en Borger-Odoorn en het veenkoloniale deel van de gemeente Aa en Hunze.

De LAG – Lokale ActieGroep, namens de regio de trekker van de LEADER-strategie – stelde samen met bewoners, ondernemers en gemeenten een strategie op met een aantal thema’s waaraan Zuidoost-Drenthe mede met behulp van LEADER-middelen de komende tijd gaat werken. De strategie kreeg in juli groen licht van het Landelijk Selectiecomité. Daardoor en door landelijke ontwikkelingen rond de beoogde administratie van LEADER, RvO.nl, is de verwachting dat de LEADER-regeling in februari 2016 open gaat.

Inloopbijeenkomsten

De LAG organiseert vier inloopbijeenkomsten speciaal voor leden van plaatselijke groepen, initiatiefnemers, dwarsdenkers en andere direct betrokkenen. Kortom voor mensen die wat willen en van plan zijn een bijdrage aan te vragen in het kader van de LEADER-strategie. Het worden 4 inspirerende sessies waarin u veel kunt leren over LEADER. Een korte inleiding neemt u mee in de uitdaging het zuidoosten van Drenthe te laten bruisen, waarna vanuit de LAG wordt uitgelegd wat er zoal bij het maken van een LEADER-aanvraag komt kijken. In het tweede deel van de bijeenkomst kun u uw ideeën voorleggen, ideeën opdoen en sparren met andere initiatieven. Een goed moment dus om kennis op te doen en nieuwe contacten te leggen. U bent van harte uitgenodigd voor één van de inloopbijeenkomsten: U bent van harte uitgenodigd voor één van onderstaande inloopbijeenkomsten:

  • 18 januari 19:30 uur Oosterhesselen, MFA Hesselerhof
  • 21 januari 19:30 uur Barger-Compascuum, Veenpark
  • 26 januari 19:30 uur Exloo, gemeentehuis
  • 3 februari 19:30 uur Aa en Hunze, dorpshuis Ous hoes.

Zet deze data alvast in uw agenda.

Meer weten?

Kijk op www.burgerkrachtindrenthe.nl of www.facebook.com/drentseburgerkracht voor meer informatie.

Gedeeld

Plaats een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *