Sectorplan Vierkant voor werk

Sectorplan “Vierkant voor werk” goedgekeurd.

‘Het sectorplan ‘Vierkant voor werk’ van de gemeenten, provincie, UWV en vakbonden uit de arbeidsregio Drenthe en de gemeente Hardenberg is voor in totaal 6 miljoen euro goedgekeurd.

Minister Lodewijk Asscher maakte vandaag bekend dat hij hiervoor 3 miljoen euro beschikbaar stelt. De werkgevers, vakbonden, maar ook de provincie Drenthe en de deelnemende gemeenten investeren zelf samen ook 3 miljoen euro.

In dit plan wordt gebruik gemaakt van Brug-WW met baangarantie voor één jaar. Zo worden negenhonderd werkzoekenden en met ontslag bedreigde werknemers aan de slag geholpen in beroepen waar een tekort is aan werknemers. Tenminste negentig procent van de mensen die zijn (om)geschoold krijgen ook daadwerkelijk een baan bij een nieuwe werkgever. Een deel daarvan zal ook over de grens in Duitsland aan de slag gaan. In de regio Zuid-Drenthe en Hardenberg is vooral vraag naar medewerkers in de technische beroepen zoals de metaal en bouw. Het werkloosheidspercentage is hoog in de regio en er zijn relatief veel laag opgeleiden terwijl werkgevers in toenemende mate vacatures hebben op mbo+-niveau.

Minister Asscher vindt het belangrijk dat partijen in sectoren en regio’s met elkaar samenwerken in het bestrijden en voorkomen van werkloosheid. In totaal is 600 miljoen euro uitgetrokken voor de begeleiding van werk naar werk en het voorkomen van werkloosheid door bijvoorbeeld omscholing. In de derde aanvraagperiode voor de sectorplannen zijn inmiddels vijftien aanvragen voor ruim vijftig miljoen aan plannen ingediend. Op die manier willen werkgevers en vakbonden mensen aan de slag houden of aan nieuw werk te helpen.

Tot nu toe zijn meer dan honderdtwintig aanvragen ingediend over alle drie de aanvraagperiodes. Werkgevers en vakbonden kunnen hun plannen nog tot en met 15 september 2015 indienen.

Bron: DvhN 27 augustus 2015
Gedeeld

Plaats een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *