Ook dit jaar geld voor glasvezel in Drenthe

De provincie Drenthe blijft dit jaar plaatselijke en regionale glasvezel-initiatieven ondersteunen en stelt daarvoor een half miljoen euro beschikbaar.

Sinds medio 2014 kunnen bewonersinitiatieven terecht bij de provincie voor een subsidie. Die regeling liep vorig jaar af. Omdat in 45 procent van de witte vlekken in Drenthe (de regio’s waar geen marktpartijen actief zijn) nog geen bewonersinitiatieven zijn, heeft de provincie de regeling verlengd.

De provincie heeft zich ten doel gesteld dat iedereen in Drenthe in 2019 moet kunnen beschikken over een zogeheten breedbandverbinding.

In Drenthe bundelen inwoners zelf de vraag naar breedband en kunnen daar subsidie voor krijgen. Ook stelt de provincie leningen beschikbaar voor de daadwerkelijke aanleg.

Ook is er afgesproken dat Drentse gemeente beter samen optrekken bij de realisatie van breedband. Werkzaamheden aan de infrastructuur worden gedeeld, zodat vooruitlopend op de daadwerkelijke aanleg van glasvezel alvast buizen ‘slim’ kunnen worden gelegd.

(Bron: Dagblad van het Noorden)

Gedeeld

Eén reactie op “Ook dit jaar geld voor glasvezel in Drenthe

 1. In Schoonoord en De Kiel (en uiteraard directe omgeving) wordt al hard gewerkt om te komen tot de beschikbaarheid van Glasvezel.
  De gezamenlijke dorpsverenigingen hebben hun krachten gebundeld (een Werkgroep is het resultaat) om, daar waar de grote providers geen belangstelling tonen, iedereen van een toekomstbestendige snelle infrastructuur te voorzien. Snel internet, interactieve HD TV, bellen en tal van nieuwe interactieve diensten die ons leven en werk in de toekomst aangenamer gaan maken!

  Om dit te realiseren wordt er, met hulp van de Provincie en Gemeente, geinventariseerd of er voldoende belangstelling is om, bij JA, daarna een Coöperatie op te richten die de aanleg gaat aanbesteden zodat snel daarna aanbieders via het eigen netwerk hun diensten aan kunnen bieden. Het doel is ‘Meer capaciteit, diensten en flexibiliteit voor Minder geld’. Dat het kan, bewijzen andere initiatieven in de regio.

  Op de website vindt u informatie over het project en kunt u zich ook aanmelden als geïnteresseerde > http://www.reuzenbreedband.nl (tenslotte is Schoonoord toch het Reuzendorp??!!).

  Inmiddels is er subsidie toegekend vanuit de Provinciale Pot.

  Zeno Roos / De Kiel

Plaats een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *