Dienstverlening gemeente Coevorden naar buitengebied

Dienstverlening gemeente Coevorden naar buitengebied

Als het aan BBC2014 ligt, maakt de gemeente haast met het onderzoek om de gemeentelijke dienstverlening weer dichter bij de inwoners in het buitengebied te brengen.

BBC2014 zal hiertoe een motie indienen. Zij roept het college in deze motie op om uiterlijk dit najaar het onderzoek te starten om vorm te geven aan een pilot voor een burgerserviceloket in Schoonoord.

Nog maar enkele weken geleden werden de sociale teams voorgesteld aan de bevolking. Daarmee is een stap gezet met het dichterbij brengen van deze voorziening bij de burgers. Volgens BBC2014 past het in deze ontwikkeling om ook voor burgerzaken toegankelijker en bereikbaarder te zijn. Denk aan vergunningaanvragen, paspoorten en dergelijke. Ook is het een goede manier om vragen en problemen die spelen sneller binnen het gemeentehuis te krijgen.

Samenwerken met de inwoners levert volgens BBC2014 veel op. De tijd van kostbare en tijdrovende procedures moeten we maar eindelijk eens achter ons laten, zo vindt BBC2014. Bovendien zal de ambtelijke organisatie haar professionaliteit, haar meerwaarde, veel gemakkelijker kunnen laten gelden in goed overleg met en dichtbij de inwoners. Inwoners en gemeente(ambtenaren) zijn er voor elkaar en dat moet beter worden ingevuld.

Als de proef succesvol is, moet gekeken worden naar mogelijkheden in andere dorpen.

Dit punt stond al vanaf het begin op het verlanglijstje van BBC2014. Ze bracht het vorig jaar naar voren in het coalitieakkoord, direct na de verkiezingen.
Onze ambtenaren horen dicht bij de inwoners te zijn, waar dat ook maar enigszins mogelijk is, zo stelt BBC2014.

Gedeeld

Plaats een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *