Provincie investeert 20 miljoen euro in verdubbeling N34 Coevorden tot Holsloot

COEVORDEN – Een lang gekoesterde wens van ondernemers in Zuidoost-Drenthe gaat in vervulling. De provincie wil de autoweg N34 verdubbelen tussen Coevorden-Noord en het knooppunt Holsloot.

De plannen werden vanmiddag gepresenteerd tijdens een inloopbijeenkomst in Dalen. In zalencentrum Cornelis konden belangstellenden de plannen bekijken. “Sinds de verkiezingen staat de verdubbeling op de politieke agenda”, zegt gedeputeerde Henk Brink. “Uit oogpunt van verkeersintensiteit en veiligheid is het een noodzakelijke stap.” De provincie wil twintig miljoen euro uittrekken voor de verdubbeling.

Logistiek knooppunt
Volgens Brink past de verdubbeling van de N34 binnen de inzet van provincie en gemeenten om Zuidoost-Drenthe nog meer te laten uitgroeien tot een logistiek knooppunt. Eerder werd de N34 al verdubbeld tussen Emmen-West en de aansluiting op de A37 bij Holsloot.

Klooster
De N34 gaat op nog meer plaatsen op de schop. Bij Klooster komt een nieuwe veilige aansluiting en verdwijnt de gevaarlijke oversteek. Een aantal omwoners vecht het bestemmingsplan aan en de provincie heeft nu een onteigeningsprocedure opgestart. “Maar de insteek is om er om minnelijke wijze uit te komen”, aldus Brink.

Exloo
Verder zijn de plannen voor de nieuwe aansluiting bij Exloo rond. Gedeputeerde Brink verwacht dat daar na de bouwvak wordt begonnen met de werkzaamheden. Ook komen er nog nieuwe op- en afritten bij Klijndijk, ter vervanging van de huidige aansluiting Emmen-Noord. (Bron: RTV Drenthe)

Gedeeld

Plaats een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *