Roel en Aaltje Warmolts

Franse missie geslaagd voor Roel en Aaltje Warmolts

‘Vanuit het Franse platteland volgen we de ontwikkelingen binnen BBC2014 nauwgezet’

De roots van Roel en Aaltje Warmolts liggen in Zweeloo en Gees. Het is dan ook geen wonder dat Roel en Aaltje de ontwikkelingen in hun geboortestreek nog iedere dag nauwgezet volgen. Roel is een betrokken lid van BBC2014 en dat zegt veel over de verbondenheid. ‘BBC2014 is natuurlijk een verhaal apart. Het is een prachtig initiatief om je via een politieke partij te organiseren en specifiek de belangen van het buitengebied te behartigen.’

Roel en Aaltje wonen, samen met zoon Tom en dochter Rosanne, al weer ruim vijftien jaar in Frankrijk. Op precies te zijn in de Dordogne. Op een terrein van acht hectare bos en groen lieten ze een prachtige camping met chalets verrijzen. Met veel plezier wonen en leven Roel en Aaltje en hun beide kinderen in de Perigord Vert. Dat is het groene gedeelte van de Dordogne, gemeente Jumilhac le Grand. Een kleine gemeenschap met circa 1.500 inwoners.

Roel en Aaltje hebben hard gewerkt om alles van de grond te krijgen. Inmiddels hebben ze de zaken uitstekend voor elkaar. De camping en de chalets vormen een ideaal domein voor de vakantieganger die rust, ruimte en privacy op juiste waarde weet te schatten. Nu de zaken goed marcheren hebben Roel en Aaltje onderhand ook zelf tijd om van het gemoedelijke Franse leven te genieten. Carpe diem….!

Roel en Aaltje, comment allez-vous?

“Met ons gaat alles goed en dat geldt ook voor onze kinderen. Tom viert deze maand zijn 24e verjaardag en Rosanne wordt in mei 22 jaar. Tom is inmiddels klaar met zijn studie en werkt bij Hurtigruten, een Noorse firma die expedities en reizen organiseert naar onder meer Antarctica, IJsland, Groenland en de Noorse Fjorden. Rosanne is bezig aan haar 2e jaar van de verpleegstersopleiding en moet nog 1 jaar. Zij woont op kamers in Limoges en komt de weekenden nog lekker thuis.’

‘Inmiddels run ik sinds maart 2008 ~ naast onze camping en chalets ~ een bouwbedrijf. Dat doe ik samen met een Franse vriend. Door de ziekte van mijn compagnon is het bouwen en renoveren, jammer genoeg, op een laag pitje komen te staan. Wij bouwen en renoveren bij voorkeur in de traditionele Perigord-stijl. Voor de liefhebbers: de dikke natuurstenen buitenmuren + voegwerk en de typische rode dakpan. Verder kunnen mensen bouwtechnisch-advies vragen bij de aankoop van hun huis. Het bouwen is vooral geconcentreerd in de maanden dat wij het wat rustiger hebben met de camping en chalets.’

Hoe gaat het met de camping en de chalets?

“Het gaat allemaal heel voorspoedig. Ons streven is om vanaf 1 april tot eind 31 oktober een goede bezetting te krijgen. Wij vinden de camping leuk, maar onze belangrijkste bron van inkomsten zijn de chalets. De camping en chalets exploiteren wij nog altijd met veel plezier, maar de Franse overheid maakt het er niet makkelijker op met steeds scherpere regels en voorschriften voor met name gehandicapten en veiligheid. Door onze bewuste keuze voor kleinschaligheid blijft ieder keer weer de vraag of de investeringen opwegen tegen de inkomsten. Veel mensen die bij ons komen kamperen, keren vaak een keer terug in één van de chalets, om ook een van de andere seizoenen een keer mee te maken. Door een klein artikeltje in de KCK van de ANWB hebben wij een behoorlijke toename van het aantal gasten gehad. Soms moet je ook een beetje geluk hebben, nietwaar? Verder moeten wij het voornamelijk hebben van internet (onze eigen site: www.letuquetvert.nl) en van mond- op mond reclame.”

De Franse taal, c,est terrible!

“De Franse taal is niet eenvoudig, dat klopt! Onze kinderen spreken natuurlijk vloeiend Frans. Aaltje had meer basis als ik en heeft hier nog een jaartje cursus gedaan. Verder heeft zij de kinderen veel met hun huiswerk geholpen, waardoor ze het zelf ook steeds beter leerde. Ik heb zelf hier drie jaar op cursus gezeten en natuurlijk veel geleerd, maar vloeiend spreken is voor mij nog niet helemaal het geval. De lokale, oudere bevolking spreekt daarnaast ook nog eens een dialect-Frans, het Occitaans, zodat ik altijd moet vragen om over te schakelen op het gewone, normale Frans, dan gaat het!”

Hoe kwamen jullie er destijds toe om deze stap te maken?

“Het had voornamelijk te maken met mijn werk. Door reorganisaties en overnames is Postkantoren BV in 1996 al begonnen met het samenstellen van lijsten met personeel dat over maximaal vijf jaar overcompleet ging raken. Ik wilde daar niet op wachten en daarom zijn wij andere plannen gaan maken. Wij hadden allebei wel een beetje het gevoel om iets anders te gaan doen en iets voor onszelf op te bouwen. Eigen baas zijn dus! In Nederland waren daarvoor de mogelijkheden gewoon te beperkt en dus kwamen wij met onze plannen in Frankrijk terecht.”

Zijn er al veel Zweelers langs geweest?

“Wij kregen en krijgen nog steeds veel Zweelers op bezoek, tenslotte is het natuurlijk niet de wereld uit en Dordogne is een populair vakantiegebied.”

Het leven is goed in Frankrijk wordt vaak gezegd.

“De Fransen hebben een iets andere stijl van leven als wij, inmiddels proberen wij natuurlijk ook de goede en aangename dingen te combineren met onze dagelijkse werkzaamheden. Wat ons bijzonder aanspreekt is het feit dat wij veel meer buiten kunnen werken dan wij gewend waren. Diep in september met z’n beiden buiten onder onze Katalpa zitten en genieten van onze lunch en alleen maar natuurgeluiden om je heen, dan hebben wij een voldaan gevoel! Voor ons wacht daarna wel weer gewoon het werk.”

Doen jullie nog iets aan of in de sport?

“Nee, dat heeft deels te maken met tijd en natuurlijk ook met de leeftijd. We zijn beide 58 jaar. Ik ben blij dat ik zonder lichamelijke klachten mijn werk kan doen. Wij proberen om zelf af en toe een prachtige wandelroute te lopen, de routes komen immers aan ons terrein voorbij. Ook Aaltje doet niet actief iets aan sport, maar wij hebben een dusdanig terrein te bewerken dat wij dagelijks al een flinke wandeling maken.”

Verder nog grootse plannen?

“Onze plannen bestaan er de komende jaren uit om een stabiele factor in de toeristenbranche te worden en vooral gezond en gelukkig te blijven. Naast Amerika en Frankrijk willen we de komende jaren graag nog meer van de wereld ontdekken. Op de rol staat onder meer nog een mooie cruise naar Antarctica of Groenland en IJsland, met uiteraard Tom aan boord als expeditieleider. Dat is een mooi vooruitzicht!’

Hoe kijken jullie naar de ontwikkelingen binnen BBC2014?

“Door met zes zetels direct als grootste partij uit de bus te komen, geeft wel aan dat je een gevoelige snaar hebt geraakt. Het is niet eenvoudig om deze verkiezingsuitslag waar te maken, maar wij vinden dat de partij een prima ontwikkeling doormaakt. De partij doet dat op een eigen manier, met een sterke wethouder, en profileert zich dusdanig dat er terdege rekening met BBC2014 dient te worden gehouden. Dit alles moet de partij vasthouden en uitbouwen, vooral met een groter ledenbestand. Dat is een mooie uitdaging voor de partij! Met de huidige inzet en betrokkenheid komt dat vast voor elkaar. Al met al een knappe prestatie……! Uiteraard blijven wij jullie volgen en iedereen die het mooie Franse platteland eens wil bezoeken, van harte welkom op Le Tuquet Vert.’

“Inmiddels volgen wij de website van bbc2014.nl en www.vvsweel.nl en blijven daardoor zeer goed op de hoogte. En uiteraard door het frequent contact met mijn moeder, die in het ouderencentrum De Korenhof in Aalden woont.”

 

Met vriendelijke groeten, ~ Roel, Aaltje, Tom en Rosanne Warmolts ~

Voor meer info en boekingen : www.letuquetvert.nl

Gedeeld

Plaats een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *