Forse maatregelen bij Kibbelkoele

In overleg met de omwonenden, Staatsbosbeheer en de politie heeft de gemeente Coevorden besloten tot harde maatregelen bij de Kibbelkoele. De reguliere recreatieve bezoeker van de plas mag geen overlast ondervinden van seksueel getinte activiteiten.
Extra toezicht, handhaving op de overlast, de mogelijkheid tot aanhouden en bekeuren en de mogelijkheid tot het toepassen van gebiedsontzegging moeten het ongewenste gedrag ontmoedigen. Afgesproken is in ieder geval tot het einde van het jaar streng te handhaven.
Ongewenst
Gebiedswethouder Joop Brink vindt dat het afgelopen moet zijn. “Iedereen mag zijn of haar eigen hobby uitoefenen, maar wees een ander niet tot last. We kregen een aantal meldingen van onder meer een verstoord kinderfeestje. Dat gaat echt te ver; kinderen moeten hier bij de Kibbelkoele niet mee geconfronteerd worden’’
Toezicht
Zowel politie als Bijzondere Opsporings Ambtenaren (BOA’s) van de Stichting Veiligheidszorg en van Staatsbosbeheer zijn vanaf volgende week vaker bij de Kibbelkoele te vinden. Naast het uitbreiden van de reguliere surveillance, zet de politie zo mogelijk ook politie te paard en ‘bikers’ in.
Bekeuren
Een aanpassing in de APV zorgt er voor dat alle toezichthouders kunnen bekeuren wanneer zij seksuele handelingen constateren. Daarnaast kan de politie mensen afvoeren naar het politiebureau om hen vervolgens te verhoren en bekeuren.
Meldingen
Omwonenden of bezoekers van de Kibbelkoele die onrechtmatigheden constateren kunnen bij een ‘heterdaad’ 112 bellen. Dit is geen speciale maatregel; bij een heterdaad strafbaar feit mag altijd 112 gebeld worden.
Werkzaamheden
De parkeerplaatsen bij de Kibbelkoele worden vernieuwd. Dit was al de bedoeling, maar wordt nu ook ingezet als middel om extra toezicht te kunnen houden.
Bron: gemeente Coevorden
Gedeeld

Plaats een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *