Dalen is druk bezig met Dorpsvisie

De projectgroep voor de Dorpsvisie van Dalen heeft zichzelf tot doel gesteld om in het voorjaar van 2017 een uitgebreide Dorpsvisie, met een actieplan voor Dalen, te gaan presenteren. Afgelopen donderdag was de aftrap van de klankbordgroep.

Vanaf het vroege voorjaar zijn diverse actieve inwoners vanr Dalen, Dorpsbelangen Dalen, Maatschappelijk Welzijn Coevorden, Domesta en de gemeente aan de slag om een breed gedragen Dorpsvisie voor Dalen te maken. Dit kan de projectgroep niet alleen, daarom zijn er in de afgelopen maand verschillende contactmomenten geweest met inwoners van Dalen.

Onlangs ging een vertegenwoordiging van de projectgroep met een retrocaravan van Boheems Paradijs ’s avonds op pad. Vanaf de start bij de Wendakkers trok de buurtkaravaan via het Dokter Christiaansplein naar de Ballandstraat voor een eindstop. Er werden uitgebreide gesprekken gevoerd met de buurtbewoners om te horen hoe het leven in Dalen is en welke thema’s belangrijk zijn voor de Dorpsvisie. Er kwam veel informatie uit en er meldde zich een flink aantal leden voor de klankbordgroep.

Deze klankbordgroep ging afgelopen donderdag van start. Deze groep bestaat uit vijftig personen. Tijdens de avond werden de eerste stappen richting Dorpsvisie gezet. De klankbordgroep dient ervoor om een mening te geven, mee te praten en kritisch te zijn ter ondersteuning van de projectgroep bij het samenstellen van de Dorpsvisie.

De aanwezigen konden hun voorkeur voor thema’s aangeven. Er kwamen negen thema’s uit op volgorde van voorkeurstemmen: zorg, infrastructuur, wonen/woonbehoefte, onderwijs en opleiding, verenigingsleven, verkeersveiligheid, naoberschap/gemeenschapszin en vervoer/vervoermiddelen. Daarnaast is er het thema jeugd, reeds tevoren vastgesteld door de projectgroep. Leerlingen van De Nieuwe Veste leveren hieraan een bijdrage in het kader van hun profielwerkstuk. Zij gaan heden, verleden en toekomst in Dalen op verschillende manieren in beeld brengen.

De projectgroep gaat zich de komende weken storten op het samenstellen van een enquête voor alle dorpsbewoners van Dalen. (Bron: CoevordenHuisAanHuis)

Gedeeld

Plaats een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *