Besluit over komst azc in Oosterhesselen vertraagd

De gemeente Coevorden heeft nog even de tijd om een besluit te nemen over de komst van een asielzoekerscentrum in Oosterhesselen. Er mist nog informatie om de aanvraag van de vergunning in behandeling te nemen.

Acht omwonenden vroegen de gemeente nog geen vergunning te verlenen om een asielzoekerscentrum te bouwen in Oosterhesselen. De gemeente zou hier woensdag over beslissen. Gezien de omstandigheden zou een azc volgens de briefschrijvers onverstandig zijn: “Coevorden heeft al een centrum, in andere azc’s is veel leegstand, er zijn twijfels bij een grote gemeentelijke politieke partij en het azc wordt gesitueerd in een woonwijk.”

Wachten op regietafel
De omwonenden schrijven bovendien dat er nog geen onomkeerbaar besluit genomen moet worden, voordat de regietafel is geweest. Ze doelen daarmee op de geplande bijeenkomst van alle Drentse gemeenten over de toekomst van asielzoekerscentra. Doordat de stroom van vluchtelingen is gedaald, zijn al een aantal noodopvangcentra gesloten. Het is mogelijk dat nu ook minder asielzoekerscentra gebouwd hoeven worden dan voorheen gedacht.

Voor dit argument is de gemeente wel gevoelig, zegt wethouder Joop Brink. Maar dat de beslissing over het asielzoekerscentrum nog niet wordt genomen, staat hier los van. Volgens de wethouder mist nog informatie over de planschade van het asielzoekerscentrum.

Twaalf weken
Brink: “Normaal gesproken zou de aanvraag volgende week in procedure gaan. Daarna heeft de gemeente nog zes weken de tijd om de vergunning te verlenen of niet. Bovendien ligt na het besluit de vergunning nog zes weken ter inzage.” Tegen die tijd zijn de Drentse gemeenten al samen gekomen om te praten over het aantal asielzoekerscentra.

De gemeente heeft geen verzoek gekregen van het COA om het asielzoekerscentrum niet of in een andere vorm te bouwen.

Bron: RTV Drenthe

Gedeeld

Plaats een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *