AZC Oosterhesselen

BBC2014 wil snel duidelijkheid van COA

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers moet op zeer korte termijn duidelijkheid geven over het al dan niet ondertekenen van de bestuursovereenkomst voor de realisatie van een azc in Oosterhesselen. Dat is het oordeel van de raadsfractie van BBC2014. De fractie heeft B en W van Coevorden afgelopen dinsdagavond tijdens de commissievergadering verzocht om adequaat op te treden tegen de afwachtende houding van het COA. “Het lijkt ons voor alle betrokkenen een goede zaak dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komt.”

De raadsfractie is van oordeel dat de besluitvorming, over het wel of niet doorgaan van het azc op het voormalige complex De Klencke, nu moet plaatsvinden. “Welke argumenten heeft het COA om niet te tekenen? Wij hebben de indruk, dat we aan het lijntje worden gehouden, omdat COA het niet eens is met onderdelen van de overeenkomst. B en W moeten laten zien, dat het menens is en dat er voet bij stuk wordt gehouden.”

BBC2014 deed dan ook een oproep aan B en W, om het COA een ultimatum te stellen. “Wanneer er voor het volgend weekend geen ondertekening van de bestuursovereenkomst heeft plaatsgevonden, moet de gemeente haar aanvankelijke medewerking intrekken.” Wethouder Joop Brink liet in een reactie daarop weten dat naar verwachting eind deze week de ondertekening zal plaatsvinden.

Gedeeld

Plaats een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *