Succesvolle informatieavonden over breedband-internet via glasvezel

Afgelopen week heeft onze wethouder Jan Zwiers de aftrap gegeven van de informatieavonden over breedband-internet via glasvezel. Hij onderstreepte het belang van breedbandinternet voor onze dorpen en niet te vergeten voor de bewoners van de buitengebieden. Er is naast een economisch belang ook een sociaal belang: you tube, skype, filmpjes via facebook, steeds meer onderwijs, enzovoorts. En vooral, zo benadrukte de wethouder, we gaan het met z’n allen doen.

Er zijn nu twee informatieavonden geweest. Er is uitleg gegeven wat breedband-internet is, en welke rol glasvezel hierbij speelt. In de toekomst gaat er meer en meer via internet gedaan worden: niet alleen sneller van internet ophalen (downloaden), maar ook steeds meer via internet uploaden zoals bewaren van foto’s en filmpjes van uw vakantie in de “cloud”, telefoneren met echt storingsvrij beeld, en consulten op afstand bij de huisarts of specialist en veel meer. Met name voor het uploaden zijn de huidige leidingen (telefoon, kabel) nagenoeg aan het einde van hun technische mogelijkheden. Met glasvezel kan dat allemaal wel.

De huidige, commerciële bedrijven vinden het economisch niet interessant om iedereen op breedband internet via glasvezel aan te sluiten. En om redenen van marktverstoring mag de overheid nauwelijks initiatief nemen. Daarom gaan we het zelf doen.

logo samenbreed

Het lijkt op de boermarke: we zijn gezamenlijk eigenaar, in ons geval eigenaar van een eigen glasvezelnetwerk. We worden ondersteund door de provincie wat betreft het organiseren ervan (en zeker ook door de gemeente). Alle aanwezigen van die avonden waren het erover eens: we moeten zo snel mogelijk stabiel en snel internet hebben. En voor iedereen, die aangesloten wil worden. Het mag niet uitmaken waar je woont in ons gebied. Om het financieel mogelijk te maken (voor aanleg en onderhoud) is het belangrijk dat zoveel mogelijk bewoners zich gaan aansluiten.

De maandelijkse kosten? Die zijn niet hoger dan wat u nu betaalt!

Wilt u meer weten? Kom naar de informatieavonden! Bezoek onze website www.samenbreed.nl.

U zult net zo enthousiast worden als degenen die al hebben toegezegd zich te willen aansluiten.

Van ons allen en voor ons allen: Oes Eig’n Glasvezelnetwerk.

Jos Govaarts, voorzitter stichting Samenbreed.

Gedeeld

Plaats een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *